Afterlife - Λύση

Η Πυξίδα:

Αυτό το στάδιο του γρίφου μπορεί να λυθεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια της κάρτας "ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ" στο οποίο ακολουθούμε την πορεία της ιστορίας. Παρατηρούμε ότι γίνονται αναφορές σε κάποιους αριθμούς που αμέσως μας βάζουν σε σκέψεις, ενώ ταυτόχρονα κοντά τους εμφανίζονται οι λέξεις προσθέσει / προσθέσω / αφαιρέσουν / αφαιρούμε. Οπότε με την σειρά έχουμε:

Πυξίδα = -5+10-9+14 = 10. Έτσι καταλήγουμε στο 10.

Τα Ιερογλυφικά:

Στο στάδιο αυτό καλούμαστε να συμπληρώσουμε τον πίνακα με τα ιερογλυφικά στο σημειωματάριο, αντιστοιχίζοντάς τα με έναν αριθμό ή ένα γράμμα. Φυσικά, καταλαβαίνουμε από το πλήθος τους πως δεν θα υπάρχουν όλα τα γράμματα της αλφαβήτας αλλά ούτε και όλοι οι αριθμοί. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε το ιερογλυφικό πάνω στο τούβλο της πυραμίδας, το οποίο είναι δυνατό ακόμη και αν δεν βρούμε όλα τα γράμματα.

Βήμα 1: Παρατηρούμε ότι στον πάπυρο με το μωβ περίγραμμα, υπάρχουν 5 ιερογλυφικά ανάμεσα σε μια κόκκινη και μαύρη γραμμή. Κάτι παρόμοιο μπορούμε να παρατηρήσουμε στο πίσω μέρος του σημειωματάριου κάτω από την φωτογραφία του Σύλα. Έτσι αντιστοιχίζουμε τα πρώτα 5 γράμματα μας από την λέξη ΑΡΕΝΑ.

Βήμα 2: Παρατηρούμε τα σχεδιαγράμματα στο σημειωματάριο, τα οποία σε συνδυασμό με το "μην ξεχάσω" για τα χαρτιά και το ψαλίδι με υποψιάζει για τα επόμενα βήματα μας. Η τοιχογραφία που αναφέρεται ο Σύλας στο σημειωματάριο είναι αυτή στον πάπυρο με το μωβ περίγραμμα, η οποία απεικονίζει ένα τετράγωνο χαρτάκι να διπλώνει στην μέση και να κόβεται. Ακολουθούμε τις οδηγίες με προσοχή η πλευρά που διπλώνουμε να είναι στην μωβ γραμμή και κόβουμε όπου υπάρχουν διακεκομμένες για το κάθε γράμμα. Με την σειρά εμφανίζονται τα: Δ, Τ, Ο, Σ.

Βήμα 3: Στην φωτογραφία του δεύτερου βήματος στην κάρτα με το ¨ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ" υπάρχει ένα Μ μέσα σε έναν σταυρό ankh. Αν παρατηρήσουμε στην μπροστά όψη του σημειωματάριου υπάρχει ένα ιερογλυφικό μέσα στον σταυρό ankh και αυτό αντιστοιχεί στο Μ.

Βήμα 4: Συμπληρώνουμε τις προτάσεις στον πάπυρο, αντιστοιχίζοντας τα ιερογλυφικά και καταλήγουμε στις προτάσεις:

- ΤΟ * ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ
- ΤΟ * ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ
- ΤΟ * ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ
- ΤΟ * ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ
- ΤΟ * ΕΙΝΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ

- ΤΟ * ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟ

Βήμα 5: Αντιστοιχίζουμε τα σύμβολα (*) με τους αριθμούς στην εκάστοτε πρόταση και βρίσκουμε ότι το ιερογλυφικό που ψάχνουμε είναι το 100.

Ο Λαβύρινθος:

Για να λύσουμε το λαβύρινθο θα πρέπει να έχουμε λύσει τα ιερογλυφικά ώστε να γνωρίζουμε τους αριθμούς στο πλάι.

Από τις σημειώσεις που υπάρχουν δίπλα στον λαβύρινθο θα πρέπει να έχουμε καταλάβει ότι:
1. Το κάθε άγαλμα / σταυρός έχει μια παγίδα που ακουμπάει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση εκτός από διαγώνια.
2. Οι αριθμοί μας δείχνουν πόσες παγίδες υπάρχουν στην σειρά ή στήλη.
3. Δυο παγίδες δεν μπορούν να ακουμπάνε η μία την άλλη ακόμη κι αν είναι διαγώνια. Δυο παγίδες μπορούν να ακουμπάνε το ίδιο άγαλμα / σταυρό αλλά η κάθε μια ανοίκει ΜΟΝΟ σε ένα άγαλμα.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε λαβύρινθο με αγάλματα και παγίδες το μαθαίνουμε στο τρίτο βήμα του "ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ".

Σύμφωνα με τα παραπάνω συμπληρώνουμε τον λαβύρινθο, βρίσκοντας τις παγίδες και καταλήγουμε σε αυτό:

Παρατηρούμε ότι το μόνο χρώμα που δεν βρίσκεται πάνω σε παγίδα είναι το πράσινο. Επίσης παρατηρούμε ότι τα 4 χρώματα είναι τα ίδια με αυτά στα φτερά της Ίσις (δίπλα στον λαβύρινθο).

Από τον μύθο στο σημειωματάριο μαθαίνουμε ότι τα φτερά της Ίσιδας δίνουν χρώμα (οπότε το χρώμα είναι σημαντικό) και η λέξη ανα-μετρηθούν μας καθοδηγεί να τα μετρήσουμε. Τα πράσινα φτερά είναι 9, που είναι και ο αριθμός που ψάχνουμε εφόσον πάνω στο κόκκινο τούβλο υπάρχει το στέμμα της Ίσιδας.

 

Η πυραμίδα:

Εφόσον έχουμε ανακαλύψει τους 3 αριθμούς από τα άλλα 3 χρωματιστά τούβλα μπορούμε να προχωρήσουμε στην επίλυση της πυραμίδας!

Το αρχαίο ρητό στο σημειωματάριο μας καθοδηγεί και μας αποκαλύπτει ότι κάθε τούβλο της πυραμίδας (ο αριθμός που περιέχει δηλαδή) είναι το άθροισμα των 2 που βρίσκονται από κάτω του.

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν πολλοί τρόποι επίλυσης του γρίφου. Ο δικός μας ενδεικτικός τρόπος είναι:

1. Αρχικά συμπληρώνουμε τους αριθμούς που γνωρίζουμε.
2. Ξεκινάμε από την βάση της πυραμίδας και ανεβαίνουμε προς τα επάνω μέχρι το 100, χρησιμοποιώντας 2 αγνώστους για τα 2 τούβλα που δεν γνωρίζουμε. Δηλαδή η κάτω γραμμή της πυραμίδας μετατρέπεται σε:

9/Χ/Υ/10

3. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς η πυραμίδα διαμορφώνεται ως εξής

100
9+2Χ+Υ/10+2Υ+Χ
9+Χ/Χ+Υ/10+Υ
9/Χ/Υ/10

4. Παρατηρούμε ότι θέλουμε να βρούμε το Χ+Υ. Προσοχή! Δεν υπάρχει λόγος να βρούμε το Χ και το Υ ξεχωριστά. Χρησιμοποιώντας τις δυο πάνω σειρές:

100=9+2Χ+Υ+10+2Υ+Χ
100=19+3Χ+3Υ
81=3Χ+3Υ
27=Χ+Υ

Οπότε το μπλε τούβλο είναι το 27, το οποίο είναι και το εισιτήριο μας για το Ιερό Σκαθάρι!

Ευχόμαστε να απολαύσατε το Afterlife, θα χαρούμε να μας πείτε την γνώμη σας με μια αξιολόγηση εδώ.