Reunion - Η λύση του γρίφου

Αποστολή 1: Αρχικά πρέπει να εντοπίσουμε τα 3 στοιχεία που μας δημιουργούν υποψίες για την υπόθεση. Ο κάθε παίκτης μπορεί να τα διαμορφώσει με τα δικά του λόγια, οπότε αν δεν συμφωνούν 100% με την παρακάτω διατύπωση αλλά είναι στο νόημα, τότε είσαι οκ!

  1. Το γράμμα είναι κομμένο. Γιατί ένα άτομο που έχει προθέσεις να πεθάνει και αφήνει ένα γράμμα με σημαντικές πληροφορίες, να το σκίσει στο πιο σημαντικό σημείο; Αν άλλαζε γνώμη δεν θα άφηνε τίποτα ή θα το ξαναέγραφε.
  2. Ο τόνος γραφής του γράμματος είναι εξομολογητικός και όχι αυτοκτονικός. Η Αλίκη γράφει "να ζούμε μια ζωή αληθινή".
  3. Η γνωμάτευση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πτώση στον γκρεμό δεν ήταν η αιτία θανάτου που συγκρούεται με αυτό που γράφτηκε στην εφημερίδα, άρα δεν πήδηξε στον γκρεμό γιατί θα είχε σημαντικές θραύσεις στα οστά της. Η Αλίκη είχε μώλωπες και μικροθραύσεις από την ολίσθηση που σημαίνει ότι ο γκρεμός δεν ήταν τόσο απότομος. Οπότε δεν έπεσε αλλά κύλισε. Και για ποιο λόγο να διαλέξει να ολισθήσει αν είχε στόχο να πεθάνει;

Αποστολή 2: Ο Αλέξης αναφέρει ότι η Αλίκη δεν ήθελε να αναφέρει την εγκυμοσύνη της στον Σταύρο και στην Κωνσταντίνα, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι στους δημοσιογράφους της εφημερίδας ("γεγονός που μας ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε ο φιλικός κύκλος της").

Ωστόσο, η Κωνσταντίνα γνωρίζει την πληροφορία ότι η Αλίκη ήταν 2 μηνών έγκυος ("δεν μας είπε τίποτα αυτούς τους 2 μήνες"), η οποία δεν ήταν δημοσιευμένη αλλά αποκλειστικά στην γνωμάτευση. 

Το ίδιο συμβαίνει και στην κατάθεση του Σταύρου που αναφέρει ότι "ήταν κουρασμένη λόγω εγκυμοσύνης", ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη. Όπως ανέφερε η σύντροφος του στους δημοσιογράφους.

Επιπλέον να τονίσουμε ότι η Κωνσταντίνα είναι το άλλοθι του Σταύρου και το αντίστροφο, αφού ήταν μαζί όλο το βράδυ και μόλις αποδείξαμε ότι και οι δύο λένε ψέμματα για κάτι που φαινομενικά δεν είναι τόσο σημαντικό. Και τέλος τα γεγονότα που περιγράφει ο Αλέξης υπάρχουν και στις 3 καταθέσεις.

Αποστολή 3: Εστιάζουμε στο ζευγάρι που κάτι μας κρύβει...

Τα ψέμματα της Κωνσταντίνας όμως συνεχίζονται με την πρόταση "μου φάνηκε πολύ παράξενο που δεν μας είπε τίποτα" ενώ με την ίδια έχει να βρεθεί 10 χρόνια, εξού και το reunion. Η μόνη επαφή των δυο ζευγαριών ήταν η συνεργασία της Αλίκης και του Σταύρου στην δουλειά.

Επίσης η κατάθεση της Κωνσταντίνας αφήνει να εννοήθει ότι δεν υπήρχε λόγος να βρίσκονται στην δουλεία η Αλίκη με τον Σταύρο για να μας βάλει σε υποψίες για μια ενδεχόμενη σχέση μεταξύ τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Κωνσταντίνα προσπαθεί να κινήσει τα νήματα καλώντας τους δημοσιογράφους, δημιουργώντας υποψίες για τον Σταύρο και δημιουργώντας την εντύπωση ότι ήταν φίλη με την Αλίκη.

Επίσης το σκουλαρίκι που βρέθηκε μαζί με την Αλίκη είναι το ίδιο που φοράει η Κωνσταντίνα στην φωτογραφία της, που την τοποθετεί στον τόπο του εγκλήματος.

Πως έγινε;

Η Αλίκη έμεινε έγκυος από τον Σταύρο, εφόσον είχαν και ερωτικό παρελθόν, και η συνάντηση τους στην δουλεία τους θύμισε την οικειότητα τους. Η Αλίκη είχε σκοπό να αφήσει τον Αλέξη για να μεγαλώσει το παιδί με τον Σταύρο, ο οποίος ήταν διατεθημένος να κάνει το ίδιο.

Εκείνο το βράδυ αφού η Αλίκη έφυγε από την σκηνή της, βρέθηκε με τον Σταύρο, ο οποίος την ενημέρωσε ότι δεν έχει πει ακόμη την αλήθεια στην Κωνσταντίνα. Έτσι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί. Όμως η Κωνσταντίνα άκουσε την συζήτηση που είχαν οι δυο κρυφοί εραστές και θόλωσε. Πήρε μια πέτρα και χτύπησε την Αλίκη στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και μετά στην κοιλιακή χώρα, γιατί δεν ήθελε να σωθεί το παιδί. Στην συνέχεια την έσυρε στον γκρεμό και την έριξε.

Ο Σταύρος άκουσε τις κραυγές τις Αλίκης και γύρισε πίσω, όπου αντίκρισε τι συνέβη. Πανικοβλήθηκε, σκεπτόμενος ότι θα είναι εύκολο να πέσει η ευθύνη πάνω του λόγω του παιδιού και άκουσε το σχέδιο της Κωνσταντίνας, να καλύψουν τον φόνο. Έσκισαν το γράμμα και γύρισαν στην σκηνή τους.

Χάρη σε εσένα όμως, η Κωνσταντίνα μπήκε φυλακή για φόνο και ο Σταύρος για συνεργεία.